Главна » Чести въпроси [ Нов въпрос ]

Можете да направите поръчка чрез онлайн магазина или чрез формата за контакти, като подробно опишете какво точно Ви е необходимо и непременно впишете датата на събитието. Ние ще се свържем с Вас, независимо от начина, който се избрали, за да уточним всички детайли - цветове, дизайн, количества, срок за изпълнение, отстъпки и др. Молим Ви да предвидите резервен брой артикули, за да не се налага да изчаквате отново други започнати поръчки, както и срока за изработка и доставка.

Ако по някаква причина, техническа или друга, изпитвате затруднения с поръчка през сайта, не се колебайте да ни потърсите на посочените телефон, имейл и фейсбук в меню Контакти.


За да започнем работа по Вашата поръчка, е необходимо да я потвърдите, да сме уточнили дизайна, количествата и да заплатите капаро в размер на половината или цялата стойност предварително по банков път или с паричен превод по Еконт.
Ако имате сума за доплащане, това става с наложен платеж на куриера.

Ние работим с куриерскa фирмa "Еконт Експрес" - за доставка до всички населени места в България и с Български пощи - само за доставки извън България.
Ако доставката е за Ваша сметка, можем да ползваме и друг куриер, който предпочитате.
За всички поръчки пратките се получават в предпочитан офис на "Еконт" или на посочен от Вас адрес.

Цената за доставката се поема от клиента. За поръчки над 200 лв. доставката до офис на "Еконт" е безплатна. Ако поръчката Ви е над 200 лв., но сте разделили доставката на няколко пратки, Ателие "Фльонгата" поема само една безплатна доставка до офис на "Еконт". 
Срокът за доставка зависи от населеното място, където трябва да се достави.
За селища с офиси на "Еконт" е 1 работен ден. 
За населени места без офиси на "Еконт" - според графика им на обслужване.
За клиентите извън страната, които получават стоките си чрез Български пощи, цената за доставка се определя от зоната, в която се намира държавата, а също и от обема и теглото на пратката. Срокът за доставка зависи от зоната, в която се намира държавата и е в порядъка на 1 - 4 седмици.
До Гърция доставяме със "Спиди" - на цените за доставка в България.
Конкретна цена за дадена доставка можем да предложим ориентировъчно при запитване и конкретно - след като поръчката е пакетирана и изтеглена.

Срокът зависи от количеството, вида на поръчаните артикули и колко сме натоварени в момента. 
През сватбения сезон срокът за изработка е по-дълъг, предвид множеството поръчки. Молим да предвидите достатъчно време за организацията на Вашето събитие, а ние ще Ви дадем по-конкретен срок, след като сте потвърдили поръчката и сме уточнили дизайна. 
Ателие "Фльонгата" НЕ носи отговорност за спазването на сроковете на поръчки в случаите, когато не можем да установим контакт с клиента, за да уточним дизайна и доставката.
 

Възможно е да си изберете различни цветове картон, цветя, панделки и др.
Свържете се с нас, за да обсъдим възможностите.

Предлагаме цветен и черно-сив печат. Текстовете на поканите се отпечатват на отделен лист, вложен вътре в тях. Текстовете на поканите тип свитък се отпечатват на самия перлен лист, от който са изработени. 
След като предоставите текста, ние изработваме 3 безплатни дизайна с него. Всеки следващ дизайн и обработка се заплащат допълнително 5 лв. към общата сума.
Обработваме безплатно до 3 различни текста с избрания дизайн. Всеки следващи 3 текста се заплащат допълнително 5 лв. към общата сума. Същото важи и ако имате различни езици на текстовете.
За Ваше улеснение сме подбрали няколко различни шрифта, от които да си изберете, а също можем да отпечатаме и в различен шрифт, като за целта е необходимо да предоставите инсталационния му файл. Ваше задължение е да ни изпратите текстовете, напълно завършени, като е необходимо да ги проверите добре за правописни и други грешки, внимателно да огледате датите, часовете, имената и всички детайли. Ако при получаване на готовата поръчка откриете допуснати грешки в текста поради Ваше недоглеждане, подмяната е за Ваша сметка. 
Ако желаете да отпечатаме Вашите покани, можете да изберете вида на печата (черно-сив или цветен) от опциите под продукта.
 
Цена за черно-сив печат - 0.30 лв./страница.
Цена за цветен печат - 0.40 лв./страница.
Поименно обръщение (име на получателя) в текстовете или на табелките (в зависимост от модела): +0.05 лв./бр. към цената за печат.
Залепване на подлистника (при моделите, в които това не е упоменато) - 0.10 лв./бр.

Нашите текстове за покани са примерни и не е задължително да ги ползвате. Публикували сме ги единствено за Ваше улеснение.

Нашите цени са крайни, с включен ДДС.
Отстъпките, които прилагаме, се базират на сумата, за която поръчвате:
от 250 лв. до 500 лв. -3%
от 501 лв. до 1000 лв. -5%
над 1000 лв. - по договаряне
 
Освен горепосочените отстъпки, поръчките на стойност над 200 лв. са с безплатна доставка до предпочитан офис на "Еконт".

Да, можете. Доставката се извършва чрез Български пощи от 1 до 4 седмици, в зависимост от зоната, в която се намира държавата. Заплащането е 100% от сумата, предварително по банков път или PayPal, като всички такси за превода са за сметка на клиента.
Доставката на поръчки над 200 лв. за чужбина не е безплатна! Тази префернция важи само за доставки в България.
Доставките за Гърция се извършват със "Спиди" на цените за пратки в България.


Изработваме по поръчка луксозни пликове за покани и кутийки за подаръчета - в цветове по избор.
Пликовете се изработват от перлена хартия в стандартни размери - С6, DL, квадратни пликове и др.
Поръчването на плик става заедно с конкретната покана от опциите под продукта или ни пишете допълнително.
Можете да поръчате пликове отделно, независимо дали желаете да закупите други наши продукти или не.
Минималното количество за поръчка е упоменато в страницата на самите продукти.

Ние ще направим всичко възможно, за да осигурим изчерпаните материали от алтернативни доставчици. Ако все пак не успеем, ще Ви предложим аналогични такива, които Вие да изберете и одобрите. Ако не достигнем до консенсус и решите да се откажете от поръчката, платеното капаро ще Ви бъде възстановено напълно.
 

Можете да откажете поръчка, която все още не сте предплатили. Ако откажете поръчка, която вече сте предплатили и изработката е започнала, то капарото няма да Ви бъде възстановено. Ние изработваме поръчките индивидуално за всеки клиент, всички продукти се персонализират и предплащането служи като гаранция за нас.
Всички наши стоки се изпращат с опция преглед и тест. Молим Ви да се възползвате от това, преди да доплатите с наложения платеж. Ако нещо не Ви удовлетворява, можете да върнете стоката за наша сметка. Ние ще подменим изделията с нови.
При отказ от доставяне на поръчка, която вече е била изпратена, цената за куриерската услуга по връщането на стоката се поема от клиента.

Да, може. Независимо дали сте харесали дизайна на някоя от нашите тейбъл картички (номера за маса или картички с имената на гостите) или някоя от сватбените ни покани, ние можем да изработим всички детайли в същия дизайн и цветове. 


Ако желаете да видите крайния вариант в желаните от Вас цветове (и текст), цената на мостра е 10 лв., като това не включва стойността на куриерската услуга. При поръчка на цялото количество, разликата от 10 лв. до стандартната цена на продукта, ще бъде приспадната от общата сума.


Да, можете, но цената няма да е същата като обявената в сайта. Направете запитване за желаното от Вас количество, за да получите цена.


Можем да направим всеки един от релефите, които виждате на продуктите ни в сайта, с малки изключения, в зависимост от размера на продукта. При поръчка, направете запитване, ако желаете друг релеф.
Ако не желаете изобщо релеф, също е приложимо.


Някои от моделите ни покани включват залепяне на листчето с текста вътре, но ако не е изрично упоменато в описанието на продукта, предлагаме залепяне срещу 0.10 лв./бр. към цената. 


Изпратете текстовете си на мейл atelie@fliongata.com или чрез формата за запитвания в Контакти. В имейл може да прикачите като документ в Word или директно в самото писмо. При подаване на поръчка през сайта, сме предвидили специално поле за това.


Ако нямате регистрация, при потвърждаване на поръчка сайтът автоматично Ви регистрира.

Общоприетият ориентир за бройката на поканите, които са Ви необходими, е по една покана на семейство / врата, т.е., ако ще каните едно цяло семейство, живущо на един адрес, то Ви е необходима само 1 бр. покана, а не по 1 бр. покана на всеки член от даденото семейство. Например, ако всички гости на сватбата Ви са 70, със сигурност няма да са Ви нужни 70 покани, а например - 35-40, защото много от тези 70 гости са по двойки или семейства с деца и биха могли да бъдат поканени с една покана.